Φοιτητική Μέριμνα|Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

Οικοδομικές εργασίες στις Φοιτητικές Κατοικίες Γάλλου 

Έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για διαμονή στις Φοιτητικές Κατοικίες Γάλλου για τους θερινούς μήνες του 2023

 

Ρέθυμνο, 3 Μαΐου 2023

Ενημέρωση για τις εργασίες στις Φοιτητικές Κατοικίες Γάλλου

Ενημερώνουμε τους διαμένοντες των Φοιτητικών Κατοικιών Γάλλου, ότι μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής του Ιουνίου θα ξεκινήσουν εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων της Φοιτητικής Κατοικίας, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του αναδόχου εργολάβου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Κυριακή 25 Ιουνίου και θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες.

Οι διαμένοντες θα πρέπει να παραδίδουν τα κλειδιά τους σταδιακά με την ολοκλήρωση της εξεταστικής και το αργότερο έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Τα δωμάτια θα πρέπει να αδειάσουν εντελώς από τα πράγματα των διαμενόντων καθώς θα εκτελεστούν εργασίες και στους εσωτερικούς χώρους. Όσα πράγματα παραμείνουν στα δωμάτια θα απομακρύνονται χωρίς άλλη ειδοποίηση από το οικοδομικό συνεργείο. Για την αποθήκευση των αποσκευών των διαμενόντων θα χρησιμοποιηθεί η αποθήκη κάτω από το εστιατόριο. Αναλυτικές οδηγίες για την αποθήκευση των αποσκευών και τη λειτουργία της αποθήκης θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Κατά την διάρκεια των εργασιών, ο χώρος της Φοιτητικής Κατοικίας δεν θα είναι κατάλληλος για διαμονή, καθώς θα υπάρξει εργοτάξιο με συνεργεία από τεχνίτες, θόρυβος, μπάζα, σκόνη και γενικά εκτεταμένη όχληση. Όσοι διαμένοντες παραμείνουν θα πρέπει να αλλάξουν δωμάτιο τουλάχιστον μια φορά, καθώς οι εργασίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά από γειτονιά σε γειτονιά.

Για το λόγο αυτό συστήνεται για την υγεία και την ασφάλεια των διαμενόντων, αλλά και για να αποφευχθεί η περιττή ταλαιπωρία της μετακόμισης, να χρησιμοποιηθεί η θερινή διαμονή μόνο εφόσον είναι απόλυτα απαραίτητη και αναγκαία.

Στην προσπάθεια για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης στις Φοιτητικές Κατοικίες πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Επειδή το χρονοδιάγραμμα των δύο μηνών για την ολοκλήρωση των εργασιών είναι πολύ αυστηρό, παρακαλούμε τους διαμένοντες της θερινής περιόδου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δυσχεραίνουν τις προγραμματισμένες εργασίες. Οι μετακομίσεις θα πρέπει να γίνονται άμεσα, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα χρονοδιαγράμματα που θα δοθούν από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας και παρακαλούμε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση από την πλευρά των διαμενόντων. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των εργασιών στα τέλη του Αυγούστου και η έγκαιρη παράδοση των αναβαθμισμένων δωματίων στους δικαιούχους του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

ΘΕΡΙΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ | Αιτήσεις

Η προθεσμία για τη διαδικασία αιτήσεων για την θερινή διαμονή στη Φοιτητική Κατοικία ορίζεται σε αποκλειστικό διάστημα από:

Δευτέρα 22 Μαΐου έως και την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να αποστείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Προσοχή: οι αιτήσεις πρέπει να αποστέλλονται μόνο από το ιδρυματικό email των αιτούντων. Αιτήσεις οι οποίες έχουν αποσταλεί  από προσωπικούς λογαριασμούς, έχουν ελλιπή δικαιολογητικά ή αποστέλλονται σε άλλο λογαριασμό, πλην του Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., δεν θα αξιολογηθούν.

Δυνατότητα υποβολής αίτησης έχουν οι φοιτητές που είναι ήδη διαμένοντες στις εστίες και έχουν ακαδημαϊκές υποχρεώσεις (π.χ. πρακτική άσκηση, σεμινάρια, πτυχιακή κτλ), σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. στ.1 του Εσωτερικού Κανονισμού Φοιτητικών Κατοικιών του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΦΕΚ 3297/Β/20-9-2017). 

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Ακαδημαϊκή ταυτότητα
  2. Βεβαίωση διδάσκοντος ότι το σεμινάριο/πτυχιακή εργασία/πρακτική άσκηση απαιτεί την παραμονή του φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη, κατά τους θερινούς μήνες. 
  3. Δήλωση μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.
  4. Πρόσφατο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
  5. Υπεύθυνη δήλωση ενημέρωσης για τις εργασίες λήψη εδώ. Η ΥΔ μπορεί να συμπληρωθεί και μέσω gov.gr. 

Η θερινή διαμονή παρέχεται στους δικαιούχους έως και τις 31 Αυγούστου 2023. Μέχρι τότε οι θερινοί διαμένοντες θα πρέπει να παραδώσουν το κλειδί τους στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας, προκειμένου να παραλάβουν δωμάτια οι δικαιούχοι φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας Σχολών Ρεθύμνου