Σεμινάριο Κρουστών

«ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΤΑ

ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ»

  • Οι συμμετέχοντες θα κληθούν  να αναπτύξουν τις ικανότητές τους πάνω στην ανάλυση και την κατανόηση του ρυθμού  με  το καινοτόμο ινδικό σύστημα Konnakol, την αρχαία τέχνη φωνητικής εκφοράς ρυθμικών συλλαβών, που επιτρέπει τη σύνθεση και απόδοση απλών και σύνθετων ρυθμικών μοτίβων.
  • Θα διδαχθούν οι τεχνικές των κρουστών  frame drums, στάμνα, νταουλάκι και cajon και πώς το καθένα από αυτά λειτουργεί στο μουσικό ιδίωμα απ’ όπου προέρχεται.
  • Ανάλυση διαφορετικών μουσικών στυλ μέσω οπτικοακουστικού αρχείου από τις μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου και διδασκαλία ερμηνείας μουσικού κειμένου με μουσικούς αλλά και προηχογραφημένο υλικό.

Δεν απευθύνεται μόνο στους φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο αλλά και στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Κρήτη.

Η προηγούμενη μουσική γνώση και εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.

─ Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από τη διοίκηση του ιδρύματος.

─ Εισηγητής του προγράμματος είναι ο μουσικός Γιάννης Παπατζανής.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 17:00

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «ΞΕΝΙΑ», Νικολάου Ψαρού 46 (είσοδος εκθεσιακού και    συνεδριακού χώρου)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6986218379

Σελίδα στο Facebook: Σεμινάριο ρυθμού και κρουστών

https://www.youtube.com/watch?v=JsUUTwOfhYc