Πανεπιστήμιο Κρήτης - logo                                                                                                                                           Δήμος Ρεθύμνης                                              

Βιωματικό Σεμινάριο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα πραγματοποιήσει βιωματικό σεμινάριο, το οποίο θα απευθύνεται σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το σεμινάριο, διάρκειας περίπου 4 ωρών, αποτελείται από:

  1. Θεωρητικό μέρος, στο οποίο θα παρουσιαστούν συνοπτικά οι μορφές της βίας, το ψυχολογικό προφίλ του θύματος και του θύτη, φεμινιστικές προσεγγίσεις καθώς και η ελληνική νομοθεσία για τη βία κατά των γυναικών, και
  2. Βιωματικό μέρος, σχετικό με την παραπάνω θεματολογία. Ο αριθμός των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, είναι περιορισμένος (περίπου 20-25 άτομα). Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετοχών, υπάρχει η δυνατότητα να επαναληφθεί σε δεύτερο χρόνο.

Το σεμινάριο, λόγω του αντικειμένου, αρχικά απευθύνεται σε φοιτητές/τριες από τα τμήματα Κοινωνιολογίας & Ψυχολογίας, αλλά θα μπορούσαν να συμμετέχουν και από οποιοδήποτε άλλο Τμήμα.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαρτίου, ώρες 10:00-14:00 σε αίθουσα του Κέντρου Νέων στην οδό Γερακάρη 24.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 2831056607 κ. Φουρναράκη.